Leesplannen

bijbel-en-bezit

Bijbel en Bezit

Martin Luther zei, ”Ik heb vele dingen in mijn bezit gehad en ben ze allemaal kwijtgeraakt, maar wat ik in God’s handen legde, dat heb ik nog!” In het beheer van geld en goed, naar Bijbelse principes, is het belangrijk om een objectieve kijk op bezit te ontwikkelen en aan bezit te ‘onthechten,’ anders loop ik het risico door bezit te worden bezeten…

Bekijk leesplan
bijbel-en-geld

Bijbel en Geld

Is God in geld geïnteresseerd? Hij wil, in ieder geval, in elk aspect van ons leven betrokken zijn. Wij hebben dagelijks met geld te maken. Wij houden ons bezig met verdienen, uitgeven, sparen, beleggen, enz. Het neemt een groot gedeelte van ons leven in beslag … en dat is de reden waarom de Bijbel zoveel over geld en goed spreekt … omdat het een zaak van het hart is!

Bekijk leesplan
gods verzoening

Bijbel en Gods Voorziening

Wij mogen vertrouwen op onze Heer die voorziet in alles wat we nodig hebben.

Bekijk leesplan
bijbel-en-overvloed

Bijbel en Overvloed

Een deel van de wereld leeft in overvloed. Wat zegt de Bijbel tegen mensen die veel bezit tot hun beschikking hebben?

Bekijk leesplan
bijbel-en-schulden

Bijbel en Schulden

Bijbel en Schulden is een leesplan voor 5 dagen. Het geeft een introductie over enkele Bijbelse principes over omgaan met financiële schulden.

Bekijk leesplan
financiele-fitness

Financiële Fitness

Hoe kunnen wij in deze lastige tijden financieel gezond blijven? En wat is de rol van de Bijbel en van God in onze financiële gezondheid? In een serie van 6 dagen willen we je meenemen op reis om financieel fit te worden, zodat je niet meteen in de problemen komt bij een grote crisis.

Bekijk leesplan
god-en-delen

God en Delen

Bijbels omgaan met geld en delen. Hoe doe je dat? Met dit leesplan willen we je laten ervaren dat delen je vreugde brengt, die afkomstig is van God. Delen gaat vooral om geven vanuit dankbaarheid, tevredenheid en naastenliefde.

Bekijk leesplan
god-onze-inflatiecorrectie

God onze Inflatiecorrectie

Hoe kunnen wij in deze tijd van stijgende energiekosten en alsmaar duurder wordende producten, vertrouwen op God’s voorziening? In een serie van vijf dagen willen wij jullie aanmoedigen om je vertrouwen op Gods belofte te stellen, want Hij is de Voorziener.

Bekijk leesplan