Financiële tips

Bespaar op je huishouden door schoonmaakmiddelen van goedkopere merken te kopen. Bekijk jouw schoonmaakkast en kijk welke schoonmaakmiddelen je bij de volgende aankoop kan vervangen door een goedkoper merk.

Door een plan voor je financiële toekomst te maken krijg je grip op je geld en een beter overzicht. Maak een plan door allereerst een begroting op te stellen van je inkomsten en je uitgaven. (Lucas 14:28). Kijk ook op nibud.nl.

Bij het maken van een aantal financiële uitgaven is het verstandig om advies te vragen bij mensen die daar inzicht in hebben. God is betrokken bij jouw financiën. Win bij de volgende financiële beslissingen, eerst advies in bij God zodat je de juiste beslissing neemt.

Welke financiële doelen wil jij dit jaar bereiken? Maak een financieel plan en stel prioriteiten bij het bepalen van de acties die je hiervoor gaat ondernemen. Voorbeeld: meer geven --> opgeven voor een sponsorkind bij een Stichting ... --> minder geld uitgeven aan kleding.

Stel elke aankoop die je wilt doen één maand uit en bedenk: heb ik dit echt nodig?

Maak een keer per jaar een momentopname van al je bezittingen en schulden. Dit geeft je een beeld van je financiële gezondheid. Ben je financieel ongezond, zorg dan voor gezonde verbeteringen. Geef minder uit dan er binnenkomt.

Breng je administratie op orde door je documenten te ordenen, want mensen die hun administratie in orde hebben, hebben geen betalingsachterstanden en onnodige abonnementen. Gooi overbodige documenten weg en berg de rest van je documenten op in een map met een mappenstructuur. Kijk de site van het Nibud die je daarbij kan helpen en breng vandaag je administratie op orde: nibud.nl

Wij moeten minder consumeren omdat de gemiddelde Nederlander meer grondstoffen gebruikt (ecologische voetprint) dan binnen onze grenzen beschikbaar is. Delen en hergebruiken van producten leidt tot consuminderen wat beter is voor onze aarde. Welke producten zou jij kunnen delen met anderen?

“Goedkoop is duurkoop”, koop duurzame producten, die ook reparabel zijn. Maak een lijst van spullen die niet reparabel zijn en kijk of je dit product bij je volgende aankoop kan vervangen door een product dat wel reparabel is. Kijk op de site: nl.ifixit.com.

Hoe kan je bezuinigen? Ga aan de slag met ‘piraminder’. Kijk voor meer informatie op de site detransformisten.be.

Hoe kan ik groeien in vrijgevigheid? Dit kan door goede doelen uit te kiezen en gericht hiervoor geld te opzij te leggen. Leg aan de Heere de bestemming van jouw giften voor en vraag wat zijn bedoelingen zijn. Bijvoorbeeld: dit jaar ga ik  ..% van mijn inkomen geven aan die goede doelen.

Beschouw giften niet als een sluitpost van je begroting. Gods deel heeft prioriteit, dus geef Hem Zijn deel als eerste.

Uit onderzoek blijkt dat als je doelbewust weggeeft, dit meer geluk en tevredenheid oplevert dan wanneer je het geld aan jezelf besteedt. Wat kun jij vandaag aan een ander geven?

Consumptieve leningen geven financiële onrust. Maak een lijst van je consumptieve leningen. Begin vandaag met een plan om de consumptieve leningen met de hoogste rente versneld af te lossen. (Spreuken 22:7)

Mijn uitgaven verminderen. Loopt door je betaalde abonnementen en kijk wat noodzakelijk is. Is het niet noodzakelijk, zeg dan tijdig die abonnementen op. Of kijk of je met een vriendin/vriend een abonnement zou kunnen delen. Op welk abonnement kan jij besparen?